perjantaina

Hedelmäinen ankkasalaatti

Neljälle:

2 ankanrintaa
suolaa ja pippuria
2 jääsalaattia
1 tammenlehtisalaatti
1 kurkku
2 omenaa
1 appelsiini
2 passiohedelmää
1 punasipuli
2 salaattisikuria
1 ruukku korianteria

Kastike:
2 limen mehu
puolikkaan sitruunan mehu
5 rkl kalakastiketta
2-3 rkl intiaanisokeria
3-4 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl kuivattua chiliä tai 1 pieni thai chili
1 passiohedelmä

Valmista ensin kastike. Poista chilistä siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon limen ja sitruunan mehut, kalakastike, intiaanisokeri ja passiohedelmä. Raasta joukkoon tuore inkivääri. Sekoita ja laita syrjään.

Paista seuraavaksi ankat. Laita ensin uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Tee sitten rintafilen nahkapuolelle viiltoja ja laita filet kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Laita pannu kuumenemaan liedelle keskilämmölle. Mausta ankat suolalla ja pippurilla. Anna paistua, kunnes pinnasta tulee kauniin ruskea ja rapsakka. Käännä filet ja anna paistua toiseltakin puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita sitten filet uuniin. Anna paistua kunnes sisälämpötila on 63 astetta. Kun liha on valmista, laita se hetkeksi lepäämään folion sisään ennen kuin sen voi leikata siivuiksi. Paista sitten pannuun jääneesä ankanrasvassa pitkulaisiksi paloitellut salaattisikurit ja mausta suolalla ja pippurilla. Salaattisikureiden ei tarvitse olla kauaa pannulla, muutama hetki riittää ettei niistä tule liian lötköjä.

Kokoa salaatti valmiiksi lihan kypsyessä. Pilko kurkku, hedelmät ja sipuli. Asettele lautasille ensin salaattipeti ja kasaa sen päälle hedelmät, kurkku, sipuli ja salaattisikurit ja päälimmäiseksi ankkaviipaleet. Kaada salaattien päälle muutama ruokalusikallinen kastiketta ja ihan viimeiseksi ihanat raikkaat korianterinvarret. Jos kastiketta jää jäljelle, voit laittaa sen pöytään jolloin ruokailijat voivat lisätä sitä halutessa.

Ei kommentteja: