sunnuntaina

Pesto



iso nippu basilikaa
pieni kourallinen valkosipulinkynsiä
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen parmesan-raastetta
hyvää oliiviöljyä
suolaa ja pippuria


Laita basilika varsineen, valkosipulit, parmesan-raaste ja pinjansiemenet (tai vaihtoehtoisesti auringonkukansiemenet tai saksanpähkinät) tehosekoittimeen. Lisää reilusti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Näin syksyllä tuoreet valkosipulit ovat niin lempeän makuisia, ettei mielestäni pestoa tule kypsentää. Kevättalvella tilanne saattaa olla toinen. 

Tarjoile pestoa tavallisen pastan tai kesäkurptsapastan kanssa. Pesto sopii loistavasti myös erilaisiin voileipiin ja salaatteihin. Jos tykkää basilikasta ja valkosipulista, on peston käyttömahdollisuudet lähes rajattomia.

Ei kommentteja: