maanantaina

Caesarsalaatti mansikoilla

Neljälle:

Kastike:
6 anjovisfilettä
2 keltuaista
1/2 rkl Worchester-kastiketta
1/2 rkl valkoviini- tai shampanjaetikkaa
1/4 hienonnettua sipulia
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
4 tippaa Tabascoa
1 dl öljyä, ei oliivi
raastettua parmesan-juustoa
suolaa ja pippuria

Salaattia varten:
broilerin rintafileitä
Romaine- eli sidesalaattia
parmesan-juustoa
mansikoita tai viinirypäleitä
(krutonkeja)

Caesarsalaatti on yksi lempiruoistani, jota kuitenkaan ei tule tehtyä kovin usein. Kesällä caesarsalaatissa maistuvat mansikat ja näin syksyllä ne voidaan korvata viinirypäleillä.

Laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen paitsi öljy ja parmesan. Sekoita kunnolla. Kaada öljy sekaan ohuena norona koneen yhä käydessä. Lopuksi sekoita joukkoon parmesan-raaste ja mausta suolalla ja pippurilla.

Grillaa broilerin rintafileet tai paista pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja leikkaa siivuiksi. Pese ja kuivaa salaatti. Puolita mansikat. Laita kaikki aineet isoon kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Ripottele pinnalle vielä parmesania ja mahdollisesti krutonkeja. Tarjoa. 

Ei kommentteja: