tiistaina

Burgundinpata

Kuudelle:

1 kg paistia
30 g voita paistamiseen
100 g pekonia
1 dl tomaattipassataa tai 2 rkl tomaattipyrettä
10 pientä shallottisipulia
10 valkosipulinkynttä
1 l kanttarelleja 
1/2 ploa punaviiniä (ja toinen 1/2 kokille)
1/2 l lihalientä
timjamia ja laakerinlehtiä
suolaa ja mustapippuria
persiljaa

Tämä resepti on versio Bistro Sinnen burgundinpadasta, jota kokattiin Bosgårdin tilalla viikonloppuna. Oli niin herkullista, että piti heti laittaa oma paisti pataan. 

Leikkaa paisti kuutioiksi ja paista voissa kuumalla pannulla kaunis ruskea pinta. Mausta kevyesti suolalla. Siirrä kuutiot pataan. Paista seuraavaksi pekonikuutiot ja lisää paiston loppuvaiheessa passata tai tomaattipyre joukkoon. Kypsennä ja siirrä pataan. Lisää pannulle shallotit, valkosipulit ja kanttarellit. Paista ja siirrä pataan. Kaada vielä lopuksi pannulle punaviini rapsuttaen pannun pinnasta kaikki ihanat maut mukaan. Kaada pataan ja lisää vielä lihaliemi, timjaminoksat ja laakerinlehdet. Mausta suolalla ja pippurilla. Sinnen ohjeessa pataa haudutettiin 85 asteessa 14 tuntia: meidän padalle riitti 7 tuntia 90 asteessa. Jo tässä vaiheessa liha oli lusikalla syötävää. 

Tarjoa burgundinpataa uunijuuresten kanssa.

Ei kommentteja: