torstaina

Tartar-pihvi

Neljälle alkuruoaksi:

Pihvi:
400-500 g hyvälaatuista ja tuoretta naudan jauhelihaa
1 rkl dijon sinappia
pieni loraus Worchester-kastiketta
5-10 tippaa Tabascoa
suolaa

Lisäksi:
4 kananmunan keltuaista
kapriksia
hienonnettua punasipulia
lehtipersiljaa
mustapippuria

Tartar-pihvistäkin innostuin viime viikonlopun Bosgård-retkellä.  Sekoita pihvin aineet käsin kunnolla sekaisin kulhossa. Maista pihvitaikinaa, että maut ovat kohdallaan. Anna tekeytyä rauhassa. Hienonna sillä aikaa punasipuli ja lehtipersilja. Muovaile sitten pihvitaikinasta kauniita pihvejä ja paina pihvien keskelle kuoppa keltuaista varten. Aseta pihvit valmiiksi lautasille ja keltuainen sen omaan pesään. Tykötarpeet voit ripotella pihvin päälle ja ympärille tai laittaa tarjolle erillisiin kulhoihin ruokailijoita varten. Niistä jokainen voi sitten ottaa oman makunsa mukaan ja esillepanokin jää kauniin yksinkertaiseksi.  

Ei kommentteja: