2 kg possun kylkeä palasiksi leikattuina
2 ltr vettä
5-10 cm pala inkivääriä palasina
1 dl intiaanisokeria
10-15 valkosipulinkynttä palasina
3 dl soijakastiketta
1 dl Ketjap manis soijakastiketta
3-4 rkl sesamöljyä
1 rkl chilihiutaleita
6 tähtianista
Laita kylkipalat isoon kattilaan, peitä ne vedellä ja keitä niitä ensin viisi minuuttia. Sitten heitä vesi pois ja nosta kylkipalat toiseen astiaan. Laske kattilaan 2 litraa vettä ja lisää maustekastikkeen ainekset, sekoita ja lisää lopuksi kylkipalat. Nosta kattila liedelle ja anna kiehua keskilämmöllä niin kauan, että kylkipalat ovat vähän ylikypsiä eli lähes lusikoitavia, ainakin tunnin. Sitten nosta kylkipalat kattilasta ja anna kastikkeen kiehua kasaan korkealla lämmöllä, noin kymmenen minuuttia. Siivilöi kastike. Tähän asti voit valmistella kylkipalat vaikka edellisenä päivänä.
Grillaa kylkipaloja mieluiten hiiligrillillä käyttäen kokoon kiehunutta kastiketta grillauskastikkeena sivellen kylkipaloja sillä usein. Jos kastiketta jää yli, sen voi hyvin pakastaa ja käyttää marinadina ja/tai grillauskastikkeena myöhemmin. Tarjoa Aasialaisen coleslawn ja vihreän salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti