tiistaina

Munakoisokesäkurpitsasalaatti

Neljälle:

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
2 dl kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
kourallinen auringonkukansiemeniä
kourallinen basilikanlehtiä
parmesanlastuja

Nyt kesällä munakoiso ja kesäkurpitsa ovat parhaimmillaan, eivätkä tarvitse mausteeksi juurikaan muuta kuin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa ja halkaise kirsikkatomaatit. Paista munakoiso- ja kesäkurpitsa viipaleita runsaassa oliiviöljyssä pannulla, kunnes ne ovat pehmenneitä ja saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kasaa salaatti laakealle astialle kerroksittain. Pohjalle munakoisoviipaleet, sitten kesäkurpitsat. Ripottele päälle halkaistut kirsikkatomaatit, auringonkukansiemenet, basilikanlehdet ja parmesanlastut. Parhaimmillaan salaatti on lämpimänä, mutta kyllä se toimii kylmänäkin.

Ei kommentteja: