torstaina

Aioli


2 keltuaista
1 rkl Dijon sinappia
1/2 tl suolaa
2 tl puristettua sitruunanmehua
1 tl shampanjaviinietikkaa
4 valkosipulinkynttä
2 dl rypäleöljyä

Majoneesin tekeminen on niin helppoa, ettei sitä koskaan kannata ostaa valmiina! Kotitekoinen on vielä ainakin sata kertaa maukkaampaa. 

Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi, suola, sitruunamehu ja etikka. Raasta joukkoon valkosipulinkynnet. Ota sauvasekoitin ja sekoita aineet sekaisin. Lisää öljy ohuena nauhana joukkoon sauvasekoittimen käydessä jatkuvasti, kunnes muodostuu jähmeä majoneesi. Maista onko suolaa tai valkosipulia riittävästi ja laita kylmään maustumaan ennen tarjoilua. Voit halutessasi lisätä aioliin 2 tl hienonnettua rakuunaa. 

Ei kommentteja: