torstaina

Kokonainen ulkofile grillissä

Kuudelle-kahdeksalle:

1,5 kg ulkofilepala
2 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1 rkl chilihiutaleita
1 rkl vasta rouhittua mustapippuria
1 1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä

Sekoita mausteet kulhossa. Poista lihasta kalvot ja laita se kulhoon. Hiero mausteseosta lihan ympärille tasaisesti ja laita se kylmään maustumaan. Liha saa marinoitua ainakin kuusi tuntia. Ruoka on sitä parempaa, mitä laadukkaampaa liha on. Itse olen rakastunut Bosgårdin charolais-lihaan. 

Ota liha lämpimään tunti ennen paistamista. Paista se kokonaisena grillissä, noin 15 minuuttia molemmilta puolin. Medium- kypsyysasteelle sisälämpötila on 47-50°. Anna kypsän lihan levätä leikkuulaudalla noin 15 minuuttia ennen siivuttamista. Tarjoa ulkofileen kanssa vesimeloonisalaattia, parsaperunasalaattia ja aiolia. Parsat ja perunat voit valmistaa grillissä samalla kuin liha paistuu.

Ei kommentteja: