keskiviikkona

Salaatti varhaisperunoista ja parsasta

Neljälle-kuudelle:

1 kg varhaisperunoita
1 nippu vihreää parsaa
2-3 rkl voita
3 kevätsipulia
1 rasia vuonankaalia
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa ja mustapippuria

Pese perunat kunnolla ja höyrytä ne lähes kypsiksi. Leikkaa sitten perunat neljään lohkoon ja paista kypsäksi kuumalla pannulla voissa. Sillä aikaa kun perunat kypsyvät, pese parsat ja napsauta niistä kuiva pää pois. Kaada kypsät perunat pannulta kulhoon ja laita syrjään. Lisää hieman voita ja parsat. Paista parsoja noin viisi minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat kypsyydeltään al dente. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa kolmeen osaan. Leikkaa myös kevätsipuli, suht hienoiksi siivuiksi. Pese ja kuivaa vuonankaali. Yhdistä kaikki aineet salaattikulhossa. Kaada päälle hieman hyvää oliiviöljyä, pieni loraus balsamicoa ja vähän suolaa ja mustapippuria. Salaatti toimii sekä lämpimänä että kylmänä.  

Ei kommentteja: