sunnuntaina

Munakoisolasagne

Kuudelle:

2 isoa munakoisoa
oliiviöljyä paistamiseen

Bolognese-kastike:
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 purkkia tomaattimurskaa
1/2 dl vettä
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl valkoviini- tai shampanjaetikkaa
1 rkl intiaanisokeria
2 tl kuivattua oreganoa
kourallinen valkosipulinkynsiä
suolaa ja mustapippuria

Pinnalle:
1 1/2 dl kermajuustoraastetta
1 dl parmesanraastetta

Leikkaa munakoisot pitkiksi siivuiksi. Levitä siivut isolle leikkuulaudalle ja ripottele pinnalle suolaa. Anna munakoisojen pehmetä ja hikoilla ainakin tunnin. Sillä aikaa valmista bolognese-kastike. 

Kuumenna kasarissa tilkka oliiviöljyä ja laita jauheliha kuumalle kasariin. Paista lähes kypsäksi ja mausta suolalla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja hetken päästä tomaattimurska ja vesi. Anna kuumentua kiehuvaksi ja lisää sitten tomaattipyre, etikka, sokeri ja oregano. Sekoita kunnolla ja peitä kannella. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. 

Kun munakoisot ovat hikiset, huuhtele niistä liika suola pois juoksevan veden alla ja rutista kuivaksi. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja mausta munakoisot lähes kypsiksi. Ota sitten uunivuoka ja nosta sen pohjalle yksi kerros munakoisosiivuja. Jos munakoisot ovat kovin öljyisiä, ei pohjalle tarvitse kaataa yhtään öljyä. Jos kuitenkin siivut ovat kuivia, kaada pieni loraus öljyä niiden alle. Lusikoi seuraavaksi bolognesekastiketta munakoisojen päälle ja toista kerroksia kolme-neljä kertaa. Päällimmäiseksi lusikoi vielä bolognesekastiketta ja ripottele juustoraasteet sen pinnalle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Ei kommentteja: