tiistaina

Grillattu kofta

Helpointa ja parasta tarjottavaa kesällä on mielestäni kaikenlaiset pienet ruoat: antipastot, tapakset ja mezet. Tai ei ehkä helpointa, koska ruoanlaittoon saa tuhrautumaan paljon aikaa kun koko ajan keksii uusia ruokia mitä tehdä.

Kuudelle:
6 bambutikkua (liota yön yli ennen grillausta)
300 g lampaanjauhelihaa
300 g naudanjauhelihaa (ei mitään vähärasvaista)
1 sipuli hienonnettuna
2 ruukkua korianteria hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Sekoita aineet keskenään kulhossa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Maista taikinaa, että suolan määrä on sopiva. Muodosta kuusi samankokoista palloa ja muotoile niistä tikkujen ympärille patukat. Grillaa kuumien hiilien päällä kunnes liha on sisältä kypsää ja pinnat herkullisen ruskistuneet. Tarjoa tsatsikin, sumakkitomaattien ja fattoushin kanssa. 

Ei kommentteja: