tiistaina

Gubbröra


Teen usein ruokaa, jota en ole tehnyt aikaisemmin. Sitten hion reseptiä hulluna ja syömme sitä useasti putkeen. Kunnes ruokalaji on masteroitu ja se joutaa unholaan. Kun sitten näitä unholaan joutuneita hittireseptejä alkaa myöhemmin etsiä, on se toivotonta. Nyt päätinkin siis alkaa kerätä niitä tähän, ihan itsellenikin muistiin. Alkaen Paavo Turtiaisen Gubbrörasta. (Paavo tekee tämän matjessillistä, minä tykkään suolasillistä)

20-24 leipästä
150 g silliä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1/2 kohtuullisen kokoinen punasipuli 
2 rkl majoneesia
ruohosipulia, persiljaa
tummaa leipää

Liota suolasilliä yön yli ja valuta se hyvin. Pilko silli ja keitetyt munat pieneksi. Tee punasipulista hakkelusta. Sekoita silli, kananmuna, punasipuli ja majoneesi. Tarjoa ruis- tai saaristolaisleivän kanssa. Koristele vielä ruohosipulisilpulla ja muutamalla ruohosipulin kukalla. 

Ei kommentteja: