tiistaina

Kesäkurpitsa-ricotta-pihvit

Kesällä kesäkurpitsa tulee korvista. Jos sattuu olemaan hyvät taimet, sopiva kosteus ja lämpö - ei kurpitsojen kasvua voi estää. Jossain vaiheessa ei enää keksi mitä niistä tekisi. Tässä yksi hyvä vaihtoehto. Toinen on laittaa seuraavana kesänä niitä vähemmän kasvimaahan.

2 keskikokoista kesäkurpitsaa raasteena
2 valkosipulin kynttä ohuina siivuina
3 kevätsipulia ohuina siivuina
1/2 - 1 ricotta-purkki riippuen kesäkurpitsan koosta
2 kananmunaa
raastettua sitruunankuorta
suolaa ja mustapippuria
noin 2 dl vehnäjauhoja
oliiviöljyä paistamiseen
sitruunanlohkoja

Aloita raastamala kesäkurpitsa. Laita raaste siivilään ja sirottele päälle hieman suolaa. Sekoita, ja anna nesteiden valua kurpitsasta. Lopuksi voit vielä painella raastetta siivilää vasten. 

Yhdistä sitten raaste, valko- ja kevätsipulisiivut, ricotta, kananmunat, sitruunankuori, ja 1tl suolaa ja pippuria isossa kulhossa. Sekoita hyvin. Sekoita lopuksi joukkoon myös jauhot. 

Kaada paistokasarin pohjalle muutama sentti oliiviöljyä ja kuumenna sihiseväksi. Ruokalusikoita apuna käyttäen, muodosta taikinasta sopivan kokoisia könttejä, ja paista niitä muutama minuutti molemmin puolin, niin että pihvit ovat herkullisen kultaisen kellertäviä ja rapeita pinnalta. Laita tarjoiluastian pohjalle talouspaperi ja asettele paistetut pihvit sen päälle. Näin liiallinen rasva imeytyy paperiin. 

Purista pihvien päälle sitruunamehua lohkoista ja tarjoa kuumana. 

Ei kommentteja: