tiistaina

Sumakki-tomaatit

Ihan heti en keksisi yhdistää minttua ja tomaattia, mutta tämä resepti on lyömätön. Täydellinen makupari koftan ja tsatsikin kanssa, mielestäni!

1/2 valkosipuli
1 rkl majoneesia
1 rkl oliiviöljyä
3 kypsää tomaattia
200 g kypsiä kirsikkatomaatteja
1 rkl sumakkia
hienonnettua minttua

Annoksen onnistuminen riippuu täysin tomaattien erinomaisuudesta. Jos käytät kaupan logistiikkatomaatteja, tulee tästäkin aika huono. Suosittelen kesäiseltä torilta, joltakin luomuäijältä ostettuja. 

Kuori valkosipulinkynnet ja vedä ne bamixilla sileäksi majoneesin kanssa. Itse rakastan valkosipulia ja sitä on mielestäni harvoin liikaa, joten valkosipulin määrässä kannattaa käyttää omaa arvostelukykyä. Jollekin 1/2 valkosipuli saattaa olla liikaa. Lisää oliiviöljy ja surruta uudestaan, kunnes koostumus on hyvä. 

Leikkaa tomaatit kauniiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Kaada kastiketta tomaattien pinnalle. Ripottele sumakki ja ihan pikkiriikkisen suolaa ja mustapippuria. Lopuksi koristele mintulla.

Ei kommentteja: