keskiviikkona

Lyonin kana

Ah, tämä kanaresepti on paras! Alkuperäinen löytyy Glorian Ruoka ja viini -lehdestä, tässä tämä on minulle muistiinlaitettuna ja muille suositeltuna. (Älä kitsastele voissa tai valkosipulissa.)

800 g nahallisia broilerin koipireisiä 
suolaa ja mustapippuria
voita paistamiseen + 2 rkl 
1 1/2 -2 dl punaviinietikkaa
6-8 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk ranskankermaa
1 ruukku rakuunaa

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Leikkaa broilerin koipireidet koipi- ja reisipaloiksi. Paista niitä voissa pannulla molemmin puolin ja mausta reilusti suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi vielä muutama ruokalusikallista voita ja viinietikka. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet karkeasti ja lisää ne laakerinlehtien kanssa uunivuokaan. Laita vuoka uuniin noin 20 minuutiksi.

Siirrä sitten kanat syrjään hetkeksi ja lisää vuokaan kanaliemi ja tomaattipyree. Keitä, kunnes jäljellä on puolet nesteestä. Lisää ranskankerma ja puolet rakuunasta hienonnettuna. Nosta kanat takaisin vuokaan nahkapuoli ylöspäin ja laita takaisin uuniin noin 35 minuutiksi. 

Hienonna lopuksi loput rakuunasta pinnalle. Tarjoa näin kesäisin uusien perunoiden ja raikkaan salaatin, tai parsakaalin kanssa.

Ei kommentteja: