torstaina

Belugalinssisalaatti

Kahdelle:

3 dl keitettyä bulguria
3 dl keitettyjä belugalinssejä
10 kirsikkatomaattia halkaistuna
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 rkl ruohosipulisilppua
3 rkl persiljasilppua
3 jalapeno suikaletta hienonnettuna
8 taatelia pieninä palasina
kourallinen pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Tämä salaatti sopii lisäkkeeksi uunissa valmistetun kokonaisen broilerin kanssa. Sekoita kaikki ainekset wokissa ja freesaa hieman. Sipuli ja valkosipuli kannattaa leikata suikaleiksi ja laittaa kypsymään broilerin viereen uuniin. Näin ne saavat makua broilerin marinadista ja tulevat ihanan pehmeiksi ja makeiksi. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun pääsin alkuun kommentoin jälkikäteen kaikkia kesällä ohjeidesi mukaan tekemiäni herkkuja, tämä kuuluu niihin myös! Olen varioinut reseptiä vaihtamalla bulgurin välillä quinoaan ja belugalinssit vihreisiin linsseihin ja ne toimivat aivan yhtä loistavasti. Helppoa, riittoisaa ja maistuu nirsommillekin syöjille!