Kahdelle:
suolaa ja pippuria
2 porkkanaa
1/2 iso punasipuli
iso kourallinen vihreitä papuja
6 isoa herkkusientä viipaleina
2-3 rkl sesaminsiemeniä
tuoreita korianterinversoja
2 punttia sobanuudeleita
Kastike:
1 valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 pieni punainen thai chili
1 sitruunaruoho
1 rkl intiaanisokeria
1 limen mehu
1 appelsiinin mehu
2 rkl kalakastiketta
1 tl sesamiöljyä
Valmista ensin kastike. Murskaa hienonnetut valkosipuli, inkivääri, sitruunaruoho ja chili morttelissa vieläkin hienommaksi tahnaksi. Lisää kaikki aineet kulhoon ja sekoita kunnes sokeri on sulanut kunnolla. Laita syrjään.
Suikaloi naudan ulkopaisti ohuiksi pieniksi siivuiksi. Kun lihaa ostaessa pyydät lihakauppiasta leikkaamaan sen ohuiksi viipaleiksi, onnistuu siivuttaminen kotona helposti. Paista kuumalla rautapannulla kookosöljyssä kypsiksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Laita syrjään. Laita vesi kiehumaan nuudeleita varten. Sobanuudeleita ei tarvitse keittää kuin 2 minuuttia. Siivuta vihannekset ja heitä wokiin. Freesaa hieman, mausta pikkulorauksella soijakastiketta ja lisää lopuksi sesaminsiemenet, kypsät naudanlihansuikaleet ja kuumat nuudelit. Sekoita wok-pannussa ja asettele valmiiksi lautasille. Revi annoksiin korianterinlehtiä ja kaada päälle muutama ruokalusikallinen chilikastiketta, riippuen kuinka tulisesta ruoasta pidät. Toisaalta, eihän muutama chilistä johtuva hikipisarakaan ole pahitteeksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti