perjantaina

Kaakaopapusuklaakeksit

20-24 kpl

100g 70-85 % suklaata
12 parapähkinää
12-20 kaakaopapua tai 2-3 rkl kaakaonibsejä
100 g voita
2 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl ydinspelttijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 kananmunan keltuainen

Näiden suklaakeksien erinomaisuuden salaisuus piilee kaakaopavuissa. Ne tuovat kekseihin intensiivisen maun. Leikkaa suklaalevy, pähkinät ja kaakaopavut pieniksi paloiksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella sokeri ja voi sekaisin ja lisää keltuainen. Lisää jauhot seokseen pikkuhiljaa ja lopuksi kääntele suklaarouhesekoitus taikinaan. Kasaa taikinasta pieniä kasoja leivinpaperille ja paista uunissa 180 asteessa noin 2o minuuttia. Suklaakeksit ovat parhaita jäähtyneinä, joten vaikka heti uunista tulleena niitä tekisikin mieli syödä, niin suosittelen itsehillintää.

6 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Ooo.. Nämä kuulostavat todella herkullisilta! Mistä kummasta löysit kaakaopapuja? En ole ainakaan tavallisessa marketissa niihin törmännyt..

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Hei Insanity! Anteeksi pitkä hiljaiseloni - olen viime aikoina joutunut keskittymään ihan oikeisiin töihin ja kokkaaminen on jäänyt vähemmälle. Itse olen tilannut kaakaopapuja netistä, mutta niitä saa myös cacao nibsejä saa myös ostaa irtona esim. Ruohonjuuresta. Siellä hinnat ovat tosin aika suolaisia, taisin katsoa eilen, että olivat 52e/kg... Suosittelen tilaamaan netistä!

Anonyymi kirjoitti...

Voi hitsit! Olisipa kiva lukea uusia, ihania reseptejä. Toivottavasti kyseessä on vain hiljaiselo kiireiden takia, etkä harkitse blogin lopettamista... Se olisi iso sääli, koska Kokar hela dagen on lempiruokablogini: visuaalisesti viehättävä ja luomujutut toimivat!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Hei anonyymi, kiitos aivan ihanasta palautteesta!
Hiljaiselo on todellakin johtunut kiireestä, oltiin lomalla muutama viikko ja nyt sitten muutettiin kesäksi maalle ja rempataan vanhaa taloa. Blogaus kuitenkin jatkukoon ja kunhan talo on valmis niin alkaa varmasti tulla reseptiä toisensa perään!

Ja ehkä jo ennen talon valmistumista... Kyllä sitä syödä pitää ja kokata ainakin melkein koko päivä! :-)

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Todella hyviä keksejä tulee myös jos laittaa 50g Green&Black valkoista suklaata ja 50g saman valmistajan 70% suklaata. Mmmmm.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan todella hyviä! t. Katja A