sunnuntai

Pekonikesäkurpitsapasta

Kahdelle - kolmelle:

1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
8 siivua pekonia
kourallinen pinjansiemeniä
iso loraus valkoviiniä
1/2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
parmesania

Tämä pasta valmistuu nopeasti. Laita heti pastavesi kiehumaan. Joukkoon ripaus suolaa ja kannen alle porisemaan. Pilko punasipuli, hienonna valkosipuli, leikkaa kesäkurpitsasta pieniä söpöjä pyöreitä palasia ja saksi pekonisiivut pieniksi. Heitä kaikki kerralla kuumalle wokille ja kuumenna hetki. Lisää joukkoon pinjansiemenet ja jatka paistamista. Kun sipulit alkavat näyttää ensimmäisiä pehmentymisen merkkejä ja pekoni näyttää kypsältä, lisää joukkoon valkoviini. Lorauta suoraan pullosta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lopuksi vielä kerma ja mausta kastike suolalla ja pippurilla. 

Pastankeittoon luin jostain aivan maailman parhaan vinkin: lisää pastankeitinveteen jääkaapin perukoilta löytynyt kuivettunut parmesaninkanta. Keitä parmesania pastan seassa. Se antaa todella täyteläisen maun ihan tavallisellekin pastalle. Suosittelen!  Kun pasta on valmista, niin lurauta vielä muutama ruokalusikallinen pastankeitinvettä kastikkeen sekaan, ennen kuin kaadat sen pois. Näin pasta ei kastikkeeseen sekoitettaessa ime itseensä kaikkea nestettä. Tarjoile vastaraastetun parmesanjuuston kanssa.

Ei kommentteja: