torstaina

Dashi-liemi


5-6 cm pala kombua
kunnon kourallinen bonito-hiutaleita
1 l vettä

Dashilientä voi ostaa puolivalmisteena, mutta mielestäni se on paljon maukkaampaa itse tehtynä. Siinä on kaksi pääraaka-ainetta, jota kumpaakin voi ostaa esimerkiksi Tokyokanista Helsingissä. Kombu on merilevää ja bonitohiutaleet ovat kuivattua tonnikalaa. 

Laita kombupala kattilaan ja lisää vesi. Anna liota 20 minuuttia. Laita sitten kattila hellalle ja kuumenna kunnes kattilan pohjaan ja reunoihin alkaa ilmestyä pieniä kuplia. Tässä vaiheessa ota kombupala pois. Seuraavaksi anna veden kuumentua kiehuvaksi, sitten vähennä lämpöä ja lisää bonitohiutaleet. Anna porista hellästi noin 10 minuutin ajan. Muista sekoittaa usein. Poista liemen pinnalle nouseva mahdollinen vaahto. Lopuksi ota liemi pois liedeltä, anna hiutaleiden valua pohjalle ja kaada liemi esimerkiksi kahvinsuodattimen läpi saadaksesi kirkasta nestettä. 

Dashilientä käytetään esimerkiksi misokeitossa.

Ei kommentteja: