torstaina

Misokeitto


noin 6 dl dashi-lientä
noin 2 dl vettä
5 rkl vaaleaa misotahnaa
muutama hyppysellinen kuivattua merilevää
1/2 paketti silken tofua
1 rasia tuoreita pieniä shiitakesieniä tai 2-3 isoa kuivattua sientä
(soijaa)

Valmista aluksi dashi-liemi. Samanaikaisesti voit esivalmistella muut raaka-aineet. Pilko tofu kauniiksi, samankokoisiksi palasiksi. Halkaise tuoreet ja pienet shiitakesienet kahtia ja mikäli käytät kuivattuja sieniä, toimi seuraavasti: liota sieniä ensin noin 2o minuuttia. Kaada vesi pois ja kiehauta ne uudessa vedessä. Leikkaa sienistä ohuita siivuja. 

Tässä reseptissä on 8 dl nestettä. Käytä dashilientä niin paljon kun sinulla on ja jatka sitä lopuksi vedellä. Lisää liemeen misotahna ja sekoita. Kuumenna hitaasti, mutta älä kuitenkaan kiehuvaksi. Lisää keittoon pilkotut tofu, sienet ja merilevä. Mikäli keittosi kaipaa lisää suolaa, voit halutessasi lirauttaa siihen hieman soijakastiketta. Ja toisinpäin, mikäli se on liian suolaista, jatka sitä vedellä.

Ei kommentteja: