lauantaina

Norirullat


4 norileväarkkia
4 rkl mirin-kastiketta
1 porkkana
10 cm pala kurkkua
1 avokado
1/2 ruukku salaattia
1/2 paketti silken tofua
3 rkl seesaminsiemeniä
wasabia

Inspiraationa tässä reseptissä Anna Bergenström, jonka kirjoja ei voi kehua liikaa. Aloita pilkkomalla porkkana, avokado ja kurkku ohuiksi sieviksi suikaleiksi. Kuutioi tofu ja paista se rapeaksi öljyssä. Ripottele tofun pintaan seesaminsiemeniä ja anna niidenkin paahtua pannulla. Aseta leväarkit bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin. Sivele koko pintaan leivinsudilla miriniä. Sitten asettele sisukset suunnilleen arkin keskiosaan. Ensin salaatti, jonka päälle kaikki muut raaka-aineet. Lopuksi vielä pikkiriikkisen wasabia. Rullaa kiinni ja leikkaa noin kolmen sentin kokoisia palasia. Rullaaminen on suhteellisen vaikeaa, joten ei kannata lannistua jos ei heti ensimmäisellä kerralla mene putkeen.

Tarjoa soijakastikkeen ja wasabin kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nopeita hiilareita välttelevälle sushihimoiselle vegetaristille (huh, tiedän mikä yhdistelmä!) aivan loisto-ohje! Kiitos, kokeiluun menee!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Kiva että pidät ainakin paperilla! ;-) Ajattelin itse kokeilla vielä laittaa sisälle teryakimarinoitua rapeaksi paistettua lohta. Sinulle ei tosin taida käydä, kun olet vege. Ihanaa saattaisi olla myös tempura tuolla sisällä! Mmmm... Taidanpa tästä mennä tekemään norirullia aamiaiseksi...