perjantaina

Tattirisotto



Kahdelle:

kourallinen kuivattuja herkkutatteja
4 rkl voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 1/2 dl risottoriisiä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
vettä tai kasvislientä
1-2 maustemittaa suolaa
(1 1/2 dl mustapapuja)
(8 siivua pekonia)
parmesania

Ensimmäiseksi laita kuivatut tatit kulhoon, jossa on vettä. Anna niiden liota sillä aikaa, kun teet muut valmistelut. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet suhteellisen pieniksi paloiksi. Kuumenna wok-pannu (Iittalan uusi iso Tools wok on aivan mahtava tässä!) ja laita siihen voi. Kun voi on sulanut ja kuplii kauniisti ja kutsuvasti, heitä sekaan sipulit. Freesaa hetki. Lisää joukkoon pehmenneet tatit ja hetken freesailun jälkeen myös riisi. Paista muutama minuutti sekoittaen herkeämättä. Lisää valkoviini. Anna sen kiehua lähes kokonaan pois ennen kuin lisäät joukkoon veden, jossa sienet olivat likoamassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna taas nesteen kiehua pois lähes kokonaan ennen kuin lisäät sitä. Jatka näin, kunnes risotto on kypsää, noin 20 minuuttia. Sekoita risottoa usein. Risoton valmistuessa paista pekonisiivut uunissa rapeiksi. Näin vältyt inhottavalta rasvakertymältä keittiössäsi. Leikkaa rapeat pekonit palasiksi. 

Suosittelen kahta erilaista tarjoiluvaihtoehtoa: joko ripottelet risottoannoksen päälle muutaman ruokalusikallisen keitettyjä mustapapuja ja rapeaa pekonia tai sitten sekoitat pekonit tattirisottoon sekaisin ja tarjoat tomaattihillokkeen kanssa. Kumpaankin vaihtoehtoon lisätään lopuksi vielä parmesanraastetta ja mustapippuria. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on kivoja kuvia. Voisiko ruoista laittaa myös kuvia? Vai ei taida sopia tyyliin ;)

Tattirisotto tuli koitettua ja tosi hyvää oli! Kiitos mahtavasta ja erilaisesta ruokablogista.

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Kiitos kiitoksista! Kiva, että tattirisotto maistui! Ruokakuvia on toivottu toisaallakin, ehkä ne joku päivä löytävät tiensä tänne. Tällä hetkellä onglemana on sekä laadukkaan digikameran että valon puute studiolla = kotikeittiössäni... Ainakin hetkinen tulee siis tyytyä pelkkiin piirustuksiini. ;-)