keskiviikkona

Kotisuklaa


pohja:
1/2 dl kookosöljyä
reilusti kaakaojauhetta
noin 2 tl hunajaa

mausteet:
chili ja cayennepippuri
murskatut pähkinät (para-, hassel-, saksanpähkinä...)
kookoshiutaleet tai -lastut
murskatut kahvipavut
paloiteltu tuore inkivääri
kuivatut marjat (karpalo, goji, mustikka...)

Tee annos keraamiseen astiaan. Laita astia liedelle ykköslämmölle ja lisää ensin kookosöljy. Säilytän omaani jääkaapissa, joten se pitää sulattaa, jotta siihen voidaan helposti lisätä hunaja ja kaakaojauhe. Kaakaojauheen määrä riippuu öljyn (ja mausteiden) määrästä. Kun seos alkaa puuroutua, kaakaota on liikaa. Noin 40 g on sopiva määrä.

Lisää mausteita maun mukaan. Chili ja cayennepippuri sopivat melkein jokaiseen, mutta muita yhdistele harkiten. Parempaa tulee, kun ei sotke liian montaa maustetta keskenään.

Terveellinen ja ihanan makuinen suklaa säilyy jääkaapissa pitkään. Teen itse jo valmistusvaiheessa viiltoja suklaaseen, jolloin siitä on helpompi lohkoa palasia. Suklaata pitää olla aina varastossa!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten valtavan ihana blogi! Luomua ja kivoja kuvituksia - vastustamatonta! Terveyttä kookosöljyllä hellivänä ihastuin tähän ohjeeseen. Kokeiluun menee varmasti!

Salla | dailyimaginarium.com kirjoitti...

Minäkin tulin puolestani kiittämään aivan ihanasta blogista! Löysin tieni tänne Kemikaalicocktailin Nooran suosituksesta ja suurin osa ohjeista pääsee varmasti ennemmin tai myöhemmin kokeiluun. Jatkoa odotan nyt jo innolla!

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Kiitos ihanat ihmiset! Toivottavasti olette tyytyvaisia resepteihin ja ohjeisiin ja jos tulee kehitysehdotuksia, toiveita tai ideoita niin kertokaa ihmeessa!

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä, aluksi luulin että kaikki mausteet pitää lisätä, mutta onnekseni (?) huomasin jo kookosöljyn ollessa kattilassa pyytää apuriani murskaamaan pähkinöitä. Eli tuli laitettua cayennea, kookoshiutaleita ja pähkinää omnomnom.

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Delphium: tuliko hyvää? Muutama on kommentoinut tämän reseptin epämääräisiä määreitä, mutta kaakaota tosiaan laitetaan sen verran kuin siihen uppoaa. Kannattaa maistella. Meillä tätä valmistaa mieheni; hän myös kokeilee aina uusia mausteita. Hyvästä kahvista nauttivana minulle mieleinen suklaa oli kahvisuklaa (murskattiin morttelissa luomuespressopapuja). Ihan perus pähkinäinenkin menee hyvin! - huomasin muuten blogistasi että olet päässyt laatukirjallisuuden pariin: Nutrix! ;-)

janis kirjoitti...

Ihana resepti! ja niin helppo tehdä!
Omaani laitoin maapähkinöitä ja kahvipapuja morttelissa murskattuna ihan pieneksi silpuksi.Nam!
Muutkin reseptisi menevät kokeiluun kunhan kerkeän.kiitos kivasta blogista : )

Terhi kirjoitti...

Suklaat tehdään tänäkin jouluna tällä reseptillä! Luultavasti maustaen pähkinöillä ja sultanarusinoilla. Kiitoksia mittojen tarkennuksista..;)