torstaina

Norimaustettu naudan ulkofile shiitakesienien kera


nippu kevätsipuleita

rasiallinen shiitakesieniä
500 g naudan ulkofilettä
3 norilevyä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl punaisia chilihiutaleita
1 rkl kookosöljyä
suolaa ja pippuria

kastike:
2 rkl tamari soijakastiketta
1 rkl mirin-kastiketta
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 tl vastapuristettua sitruunanmehua

2 rkl wasabijauhoa sekoitettuna 2 rkl vettä tai valmista wasabia

Ensiksi laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sitten leikkaa kevätsipuleista varret pois: ruoassa käytetään ainoastaan valkoiset ja pehmeät osat sipulista. Keitä sipuleita minuutti - kaksi pienessä kasarissa, jonka jälkeen huuhtele sipulit kylmällä vedellä ja aseta syrjään.

Aseta uunipellille leivinpaperi ja sen päälle uuniritilä. Laita shiitakesienet ritilälle hattu ylös- ja jalka alaspäin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Mausta liha suolalla. Heitä norilevyt, sesaminsiemenet, chili ja 1 tl mustapippuria tehosekoittimeen ja sekoita. Näistä aineista tulee marinadi lihanpintaan. Jos joudut käyttämään sauvasekoitinta hienontamiseen, varo sotkua! Samoin pöllytettävä chili saattaa aiheuttaa pienoista hengenahdistusta sekä hienonnus- että paistamisvaiheessa.
Lapset ja vanhukset pois huoneesta!

Levitä norimausteseos lautaselle ja kierittele filettä siinä. Kuumenna pannu ja lisää siihen kookosöljyä. Paista filettä korkeassa lämmössä kaikilta puolilta muutaman minuutin niin, että nori on paahtunut ja pinta kauniinvärinen. Sitten aseta liha sienien päälle uuniritilälle ja koko komeus uuniin. Paista noin 15 minuuttia tai jos käytät paistomittaria, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Ota pois uunista ja anna seisoa 10 minuuttia leikkuulaudalla.

Sillä aikaa halkaise kevätsipulit keskeltä ja mikäli olet käyttänyt isoja shiitakesieniä, leikkaa ne neljään osaan, pikkuruisia sieniä ei tarvitse leikata lainkaan. Sekoita kastike pienessä kulhossa.

Kun liha on valmista, leikkaa siita ohuita siivuja. Tee valmiita annoksia niin, etta asettelet jokaiseen annokseen kauniisti muutaman lihapalan, muutaman kevätsipulin sekä shiitakesieniä. Pikku piste wasabia lautaselle ruokailijan itse säännösteltäväksi ja muutama ruokalusikallinen kastiketta päälle.

Olen löytänyt tämän reseptin muutama vuosi sitten amerikkalaisesta ruokalehdestä ja tarjosin sitä viimeksi mieheni syntymäpäiväjuhlilla. Menestys on taattu ja vaikka resepti saatta tuntua pitkältä, niin vaikein asia koko ruoassa on oikean lihankypsyysasteen saavuttaminen.

1 kommentti:

Olli Posti kirjoitti...

No huh mitä ruokaa! Tässä alkaa jo ravinnetiheys olla ihan super-luokkaa. Ja veikkaan että maku myös! =)