sunnuntaina

Munakasta!

Kahdelle:

3-4 kananmunaa
4 rkl vettä
suolaa, pippuria


Tässä perusmunakaspohja. Vatkaa munat rikki ja mausta kevyesti suolalla. Kuumenna pannu valmiiksi nelosen kuumuiseksi (sähköhella-asteikko 1-6), laita pannulle nokare voita ja kaada munakaspohja siihen, kun voi on sulanut. Anna munakkaan paistua rauhassa, älä sekoita tai kääntele laisinkaan. Kun koko munakas on melkein jähmettynyt, on täytteiden aika. Tässä lista erilaisia hyviksikoettuja täytevaihtoehtoja:

juustoa

avokadoa
kirsikkatomaatteja
ituja
salsaa
sipulia
rapeaksi paistettuja pekonipalasia
yrttejä


Mikäli käytät juustoa, kannattaa se laittaa ensimmäisenä, jotta ehtii sulaa kunnolla. Itse pidän siitä, että täytteet ovat raikkaita eivätkä liian kypsiä. Siksi täytänkin munakkaan vasta aivan lopussa. Laitan täytteen aina vain toiselle puolelle, jolloin munakkaan "kannen" kääntäminen on helpompaa. Munakaspohja on täydellisen kypsyistä, mikäli käännettäessä siitä valuu vielä hieman raakaa kananmunaa.

Muutama ripaus suolaa ja pippuria vielä valmiiden annoksien päälle. Ja muista:
munakas ei odota ruokailjaa, vaan ruokailija odottaa munakasta! Huolehdi, että kaikki ovat ajoissa hereillä aamiasmunakasta valmistaessasi.

Ei kommentteja: