tiistaina

Tomaattivuohenjuustokeitto

30:lle:

24 sipulia
50-60 tomaattia
8 l kasvislientä
800 g vuohenjuustoa
2 purkillista tomaattipyrettä
kuivattua chiliä
suolaa ja pippuria

Tässä mainio resepti pikkujouluihin tai muihin sesongin juhliin. Sipulin kuorinnassa ensiarvoisen tärkeä työväline on
laskettelulasit. Näin jaksaa kuoria ja pilkkoa kaikki sipulit ilman suurempaa kyynelehtimistä. Poista tomaateistakin kannat ja suurimmat siemenet. Jos intoa riittää niin kalttaa tomaatit, kuori ne ja poista kaikki siemenet.

Aluksi kuullota sipuleita öljyssä. Heitä sekaan chilihiutaleet ja anna sipuleiden pehmentyä. Lisää joukkoon pilkotut tomaatit, tomaattipyre (ei välttämäton) ja kasvisliemi. Hyvää, lisäaineetonta kasvislientä on Puljongin litran pakkauksissa myytävä liemi. Anna kiehua, soseuta ja lisää murennettu vuohenjuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä vielä lopuksi lisää chiliä jos tuntuu, että keitto kaipaa potkua. Soseuta keitto vielä kertaalleen, jotta siihen ei jää mitään yllätyksellisiä paakkuja.

Tarjotessa ripottele pinnalle vielä tuoretta basilikaa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivakivakiva, uusi blogi!!! Silmäni laajentuivat laskettelulasien kokoiseksi sipulimäärää lukiessani - mutta sitten vasta tajusin, että onhan tässä kyseessä litralisestikin aika suuri soppa!! Oivaa lumikelimuonaa! Muutama vuosi taaksepäin olin Krunikassa Soppa&Kulho -tapahtumassa herkuttelemassa ja tykästyin täysillä tomaattikeittoon. Siinä oli ripaus gorgonzolaa. ah! Sopat on ihania. Maailmalta bongasin taannoin päärynä-palsternakkakeiton. Taivaallisen hyvää - ja yksinkertaista.

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Hei TiV: Kiitos kommenteista! Innolla kokeilisin myos tuota paaryna-palsternakkakeittoa.. Onko sulla siihen resepti? Keitot on niin hyvia nyt kun on pimeaa ja lumista.
Ja gorgonzola! Tulee myos tosi hyvaa keittoa, jos ensin freesaa sipuleita ja valkosipulia, heittaa joukkoon vahan liotettuja kuivattuja mustatorvisienia, vahan kasvislienta tai vetta, gorgonzolaa ja kermaa. Mustapippuria. Mmmm.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo mainitsemasi soppa suorastaan kutsuu kokeilemaan! Suppilovahverot vois käydä kans hyvin.
Hyvä, että kysyit tuota mun tekemän sopan ohjetta - en ollutkaan pistänyt sitä "hyvään" talteen, onneks etsimällä löytyi...
http://dietdessertndogs.wordpress.com/2008/09/19/pear-and-parsnip-soup/
Ensin tuntuu, että koko homma meni ihan liruksi, mutta kunhan soseuttaa ja maustaa, niin nam!Soppa sopii hyvin myös pakastettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Näkyy jotenkin oudosti toi mun laittama linkki. Tässä vielä:
http://dietdessertndogs.wordpress.com/
ja Sep 19,2008

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

TiV, kiitos ohjeesta! Taidan kokeilla sita pikimmiten! Kiitos myos blogilinkista, en ollut kaynyt siella aiemmin ja loysin polun viela moneen muuhunkin makeaan juttuun!