lauantaina

Mustatorvisienikana



broilerin rintafilettä
mustatorvisieniä
valkosipulia
kermaa
valkoviiniä
merisuolaa ja mustapippuria

Paista fileet rautapannulla niin, että ne jäävät keskeltä vielä raaoiksi. Lisää hienonnettu valkosipuli sekaan. Mausta broilerit kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle hieman valkoviiniä ja purkillinen luomukermaa. Murskaa kuivatut mustatorvisienet kädessäsi pieniksi ja ripottele ne kerman sekaan. Anna kiehua hiljaa. Mausta lopuksi vielä suolalla ja pippurilla.

Tarjoa rautapannulla paistettujen rosmariiniperunasiivujen kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen resepteistä joissa esiintyy lihaa; Oletko itse tehnyt luomulihasta ja jos olet, minkä hintaista se on ollut?

Kaisa kokar hela dagen. kirjoitti...

Hei ja anteeksi, että olet saanut odottaa vastaust aivan liian kauan. En ole vielä ihan sinut tämän ohjelman kanssa enkä ole löytänyt mistä hallinoida kommentteja niin, että näkisin heti, kun niitä on tullut. Jos joku osaa minua tässä auttaa niin olisi ihanaa.

Meidän perheessämme ei syödä kauheasti lihaa ja kun syödään niin se on lähes poikkeuksetta luomua. Kruununhaassa asuessamme sai lähikaupastamme (K-market Herkkukulma, ihana kauppa ja henkilökunta!) luomujauhelihaa, josta tein lihapullat ja sen semmoiset. Samoin monesta ruokakaupasta saa luomulihaa kun kysyy erikseen, kuten Stockmannilta. Luomuliha maksaa ehkä 20 % enemmän kuin tavallinen, mutta ainakin sitä syödessä on selvillä vesillä GMO:n kanssa. Suomessakin nimittäin nykyisin on sallittua syöttää sioille geenimanipuloitua rehua ruoaksi. Eli me olemme tehneet ihan päätöksen syödä vähemmän mutta laadukasta ja turvallista lihaa.

Kanaa ei saa luomuna, eikä pekonia. Se on harmi. Viimeaikoina kun olen käyttänyt kanaa, niin olen ostanut mahdollisimman vähän käsiteltyjä paloja, eli sellaisia, joissa on vielä nahka mukana. Niissä on enemmän makua, kun on vähän rasvaakin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksesta!
Täytyy kysyä myös lähimmästä kaupasta jos voisivat tilata myös laatulihaa.