sunnuntaina

Puoliruokaa


Onion Relish
Lontoon löytö Wilkin & Sons Organic Onion Relish, joka sopii loistavasti kaikkeen: voileipiin, munakkaaseen, etc.
Dijon-sinappi tavallinen ja vanhanajansinappi
Rakastan sinappia. Harvoin syömäni makkarankin syön vain sinapin takia. Sokerittomat dijon-sinapit ovat parhaita, jopa terveysruokaa. Kaapistani löytyy luomu Kung Markatta, erilaisia Maille -sinappeja sekä kaikista tulisin Ranskan tuliainen Amora.
Kalakastike
Kalakastike on yksi aasialaisen keittiön peruspilareista. Sitä tarvitsee usein vain muutaman lusikallisen, mutta yhtä purkkia kannattaa pitää aina jääkaapissa.
Majoneesi
Muutaman lusikallisen tähden ei kannata kaikkea valmistaa itse. Valmismajoneesi sopii hampurilaisten ja ranskalaisten kyytipojaksi sekä esimerkiksi Waldorfin-salaattiin. Parasta on lisä- ja säilöntäaineeton sekä mm. kylmäpuristettua oliiviöljyä sisältävä Gaia-majoneesi, jota saa mm. Stockmannilta.
Osterikastike
Käytetään erilaisiin itämaisiin ruokiin soijakastikkeen tavoin. Kastiketta löytyy monelta brändiltä.
Tandooritahna
Ihanan mausteinen maustetahna sopii pikaruoan valmistamiseen. Olen käyttänyt tandooritahnaa liha- ja kanaruoille. Tahnoja löytyy monelta valmistajalta, kuten Rajahilta, joka ei ole luomua - kelvollista silti.
Teriyaki-kastike
Parhaanmakuista valmiskastikkeista on mielestäni Kikkoman. Siinä ei ole keinotekoisia väri-tai lisäaineita. Kikkoman myös takaa, ettei se käytä tuotteissaan GMO-soijaa.

Ei kommentteja: