sunnuntaina

Punajuuripasta

Kahdelle:

2 kaunista pitkulaista punajuurta
2 banaanishallottia
2-4 valkosipulinkynttä
puolikas paketti vuohenjuustoa ab 50g
basilikaa
pieni kourallinen pinjansiemeniä
oliivioljyä
suolaa, pippuria
pastaa

Pese punajuuret hyvin. Keitä niitä kunnes ovat pehmeitä, ehkä noin 20 minuuttia riippuen juurien koosta. Anna jäähtyä ja kuori. Keitettyjen punajuurien kuori lähtee helposti irti eikä mitään teräasetta välttämättä edes tarvita.
Pikkuinen sutkautus, simsalabim ja kuori on irti!

Punajuurien jäähtyessä heitä wok-pannulle pilkotut shallotti- ja valkosipulit. Freesaa kevyesti ennen kuin lisäät joukkoon pinjansiemenet. Mikäli sinulla ei ole pinjansiemeniä kaapissasi käyvät auringonkukansiemenet tähän ruokaan myös mainiosti, tosin niissä ei ole samaa ihanaa pikanttia makua.

Pilko punajuuret ohuiksi kauniiksi palasiksi ja heitä sekaan pannulle. Sekoittele kevyesti sillä välin, kun pastavesi kiehuu. Lopuksi sekoita joukkoon myös murennettu vuohenjuusto. Kun pasta on melkein valmista, lisää pari pientä lorausta pastankeitinvettä punajuurien sekaan. Tämä edesauttaa sitä, ettei pasta vedä itseensä aivan kaikkea juustoa ja tee näin pastasta kuivaa. Lopuksi sekoita valmis pasta wokissa punajuurien sekaan ja lisää vielä hienonnettu basilika. Mausta valmiit annokset vielä suolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja: