sunnuntaina

Lammassalaatti chili-kastikkeella


lampaanpaistia
salaattia
avokadoa
kurkkua
kevätsipulia
paprikaa
korianteria
paahdettuja kurpitsansiemeniä

kastike:
4 rkl limenmehua
3 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
1/2 punainen chili hienonnettuna

Paista lampaanpaistia rautapannulla sen verran, että sen pinnasta tulee ihanasti ruskistunut. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita uuniin paistumaan. Tällä välin siivuta kaikki raaka-aineet kauniiksi siivuiksi ja valmista chili-kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kun lammas on kypsää, leikkaa siitäkin ohuita siivuja, jotka sopivat kauniisti salaattin.

Kasaa salaatit valmiiksi lautasille niin, että päällimmäisiksi tulevat lampaansiivut, korianteri ja paahdetut kurpitsansiemenet. Jaa kastiketta salaatteihin sen verran, kun mielestäsi on hyvä. Tähän salaattiin sopii hyvin myös muut lihat, kuten nauta.

Ei kommentteja: